Příslušenství ke keramickým nožům
Prkýnka používejte vždy z měkkých materiálů, jako dřevo či plast a nezapomeňte také na dřevěný stojánek na nože, kde budou vaše keramické nože vždy v bezpečí!
Prkýnka

Snad všichni z nás používají ke krájení potravin prkýnka. Krájecích prkýnek je však velké množství a druhů. Které z nich je nejlepší? A které je vhodné pro keramické nože?
Z čistě hygienického hlediska jednoznačně vítězí skleněná prkýnka, protože se dají snadno umývat a nevznikají v nich rýhy, kde by se mohly usazovat a množit bakterie. Tento materiál je však zcela nevhodný pro krájení (a to nejen keramickými ale také ocelovými noži), protože tvrdost skla způsobuje velmi rychle tupení nožů. Na opačném pólu stojí prkýnka dřevěná, která jsou měkká, a proto z hygienických důvodů nejsou také příliš vhodná. Umělohmotná prkýnka mají oproti dřevěným tu výhodu, že nejsou z biologického materiálu, a proto se v nich bakterie necítí tak dobře. V poslední době se zdá být nejlepším kompromisem použití tvrdých dřevěných prkýnek, např. bambusových, ktera jsou kromě vhodných vlastností pro krájení přínosná také svým designem k podávání.
Stojánky

Úložné místo pro stojánky je místo, kde nůž tráví nejvíce času. Vzhledem k jeho poněkud náchylnější čepeli není totiž vhodné, aby se jen tak povaloval na lince, kde do něj můžete kdykoliv strčit, případně na něj můžete něco při chvilkové nepozornosti položit, či shodit. Z hlediska bezpečnosti je tedy stojánek na nože jednoznačným přínosem. Stojánky mohou být také vhodným designovým doplňkem do kuchyně.
Škrabky

Stejně jako keramické nože, tak i keramické škrabky si rychle nacházejí své místo v kuchyni. Jejich dlouhodobá ostrost zajišťuje komfortní škrábání brambor, okurek, jablek a dalších potravin. Nespornou výhodou je, stejně jako v případě keramických nožů zachování veškerých vitamínů.